När de flesta tänker heminredning så tänker de kanske på fina filtar, speciella kuddar, tavlor, ljuslyktor och exklusiva möbler. Men det finns även andra sätt att inreda hemmet med din personliga stil. Nyckeln till ett verkligt personligt och hemtrevligt boende är att göra heminredning av detaljer och saker, som andra kanske inte tänker på eller ser som heminredning. Små förändringar kan göra stora skillnader.

Byt ut persiennerna

Ta persienner till exempel, i de flesta hem har man vita eller gråa persienner som ingen tänker på eller lägger märke till. Det har mer en praktisk funktion än att fungera som heminredning. De bara finns där helt enkelt. Men bara genom att byta ut de vanliga tråkiga vita persiennerna mot till exempel träfärgade eller någon annan mer vågad färg så kan man förändra känslan i ett helt rum. Tänk dig ett vardagsrum med skrikigt lila persienner eller härliga träpersienner som kanske matchar soffbordet så kanske du förstår skillnaderna jag pratar om. Om man har ett speciellt färgtema i ett rum, så är det en bra idé att även följa temat med persiennerna för att skapa ett sammanhängande helhetsintryck.

 

Inredning med funktion

Att göra inredning av vardagliga eller funktionella saker i hemmet börjar bli allt mer populärt för att skapa ett personligt uttryck och ett hem som sticker ut från mängden. Att man kan använda sig av elementen för att skapa en speciell känsla i ett hem är något som de flesta kanske inte tänker på. Om man vill ha ett hem med industriell stil så köper man soffbord i betong och byter ut lamporna till äldre industrilampor med stora glödlampor kanske? Men elementen då? Om man vill gå den där extra biten för att verkligen få en industriell känsla och stil så passar inte de moderna vita elementen så bra in. De är ofta gömda bakom någon möbel och ska helst inte synas alls. Men ett riktigt fint gammalt rörelement i koppar, som får synas på väggen, kan bli en riktig fin inredningsdetalj som verkligen gör att ditt hem skiljer sig från andras. Ett plus är att det fyller en viktig funktion i ditt hem, uppvärmning.

 

Tänk annorlunda

Ett annat roligt sätt att använda inredning i hemmet är att ta något som har en specifik funktion eller plats, men använda det på ett helt annat sätt. Våga ta risker och ta mattan från vardagsrumsgolvet och sätt upp den på väggen istället så har du ganska plötsligt ett helt nytt rum. Större mattor kan bli som en fondvägg bakom soffan eller mindre mattor kan fungera som ovanliga tavlor, som dessutom har en ljuddämpande effekt. Alltså inte bara fint som inredning utan även praktiskt om man vill dämpa ljuden från grannen. Fluffiga tjocka mattor kan också ha sin plats på väggen i sovrummet bakom sängen, kanske rent utav som en sänggavel? Detta kan skapa en mycket mysig och trevlig miljö i sovrummet.

Categories: Heminredning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *