En dörrskylt kan ha många användningsområden och kan vara riktigt användbara om man använder dem rätt. Här kommer lite tips på hur man kan använda dörrskyltar för att kommunicera på olika sätt.

Har du problem med att människor i din närhet stör dig på de mest opassande tiderna? Då kan en dörrskylt hjälpa dig att informera vännerna eller kollegerna att du inte vill bli störd. Det vanligaste är att man sätter upp en skylt som det står ”stör ej” på, men även om man kan tycka att detta är ett enkelt och självklart budskap så är det ändå inte säkert att man får vara ifred. Personen som söker kanske inte tycker att den stör alls och struntar då i skylten. En lite mer informativ skylt skulle därför passa bättre. Till exempel har jag en skylt som det står ”Mamma och bebis sover” på, då förstår folk att de inte ska störa och är även en informativ skylt till en partner som kommer hem att vara lite extra tyst. Om det är på jobbet man inte vill bli störd, för att man behöver jobba med något ifred, så kan man testa med att sätta upp en skylt som lyder ”Upptagen just nu, men kom gärna tillbaka senare”. Då uppfattas man inte lika hård och opersonlig som med en skylt där det endast står ”stör ej”. Man kan också informera om när man är tillgänglig igen, till exempel ”sitter i möte, kom tillbaka vid 11:00”. Om man istället vill informera om att det är okej att komma in, så kan man sätta upp en skylt där det står ”välkommen in” eller ”kom gärna in”.

Dörrskyltar är ett bra sätt att kommunicera på utan att behöva prata med personen på andra sidan dörren. På många arbeten använder man sig av skyltar eller tavlor på dörren där man kan skriva eller lämna meddelanden. Man kan som ovan använda dessa till att informera om när det är okej att komma in eller inte, men man kan även lämna andra meddelanden. Till exempel är det användbart att ha en skylt som informerar om att man har semester eller är ledig om man är borta en längre tid. Gärna också med information om när man är tillbaka igen, då slipper personen komma tillbaka flera gånger och undra när de kan få tag på dig igen.

I Sverige vet vi ett företag som producerar unika dörrskyltar och det är gravyrbutiken.se!

Categories: Dörrskyltar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *